Nosarbete

Vi håller olika former av kurser inom nosarbete. Bland annat kantarellsök, markeringskurs, Nose Work kurser, specialsök, spårmix och viltspår.

Om att gå kurs på Zerillas Hundcenter

Att gå kurs hos mig på Zerillas Hundcenter ska vara roligt för både dig och din hund.
Här får du tips och råd om hur just du ska träna med din hund. Jag individanpassar kurserna och du ska alltid känna att du får hjälp med det du behöver.

Vi tränar i små grupper med max 6-7 st så att du ska få maximalt med tid och hjälp.

Vi använder positiv förstärkning då vi tränar. Det innebär att vi belönar och uppmuntrar hunden då den utför rätt beteende och ignorerar felbeteende vid inlärning. Den sortens träning ger en glad och trygg hund som gärna lyder för att det är roligt. Naturligtvis sätter vi även gränser och lär hunden vad den får göra och inte får göra, men det kan man göra utan bestraffning.

Vi sätter stor vikt vid att du ska förstå din hund och att ni ska kunna kommunicera och samarbeta med varandra. En bra relation mellan hund och ägare är själva grunden, och har man det kan man sen klara det mesta tillsammans.

Du är varmt välkommen att anmäla dig till mina kurser och hör av dig om du har några funderingar eller önskemål om kurser. Åker även ut till klubbar, föreningar och uppfödare.

Anmäl dig via formuläret under fliken kursanmälan. Kursavgiften betalas in innan kurststart på bg eller swish. Anmälan är bindande och betalas endast tillbaka vid uppvisat veterinärintyg/läkarintyg eller om kursen blir inställd pga för få anmälda.

Kommande kurser inom nosarbete

Träningsgrupp NW1, 26/3

Kursstart: 26 mars

Träningsgrupp NW2, 2/4

Kursstart: 2 april

Specialsök fortsättning utomhus & fordon, 18/4

Kursstart: 18 april

NW fortsättning utomhus & fordon, 23/4

Kursstart: 23 april

Våra kurser inom nosarbete

Kantarellsök

Den här kursen passar dig som vill ge din hund ett riktigt bra nosarbete, men också förena nytta med nöje – att få hjälp med att hitta ”skogens guld”.

Kursen passar både den unga och den äldre hunden. Inga förkunskaper krävs.

Markering

För dig som tränar specialsök, nose work, kantarellsök, spår eller om du bara vill komma igång med en rolig aktivering och du vill lär din hund en bra markering.
Vi fokuserar på att lära hunden göra en passiv markering dvs frysa mot ett objekt. Att sitta/ligga/stå sig med fokus på det man hittar.

Nose Work

Nose Work är en aktivitet som ALLA hundar och ägare kan ägna sig åt! Det är en riktigt rolig sport men även en tränings-/aktiveringsform som dels bygger relationen mellan dig och hunden, stärker hundens självförtroende och får hunden att jobba med sitt viktigaste sinne: luktsinnet!

Specialsök

Vi håller specialsök kurser i grund, fortsättning och avancerad nivå. Kurserna är ett utmärkt komplement till dig som idag tränar och tävlar i Nosework och vill utveckla hundens sökintresse och noggrannhet. Kurserna är till för oavsett om du har för avsikt att tävla i kommande provform i SBK eller som en aktivering för din hund.

Spårmix

Den här kursen är på tre tillfällen och vi provar på olika sätt att lägga spår. Ni får prova på personspår, ID-spår och viltspår. Inga förkunskaper krävs och den passar för både den unga och gammla hunden.

Viltspår

En av de mest naturliga samt effektiva aktiviteter att sysselsätta sin hund med är att lägga viltspår. Kursen riktar sig till dig som vill starta på anlagsprovet, men även för dom som bara vill aktivera sin hund.