Tävlingslydnad

Kursen riktar sig till dig som är i starten av tävlingslydnad och vill ha hjälp att bygga en god grund i de olika momenten oavsett om du har förkunskaper om lydnadsträning eller inte.

Kommande kurser i Tävlingslydnad

Tyvärr har vi ingen kommande tävlingslydnads-kurs. Lämna gärna en intresseanmälan under knappen "Anmälan" i menyn.

Tävlingslydnad

Med inriktning Startklass

Kursen riktar sig till dig som är i starten av tävlingslydnad och vill ha hjälp att bygga en god grund i de olika momenten oavsett om du har förkunskaper om lydnadsträning eller inte.

Teori med genomgång utav momenten och reglerna i Startklassen. Vi pratar helhet och hur man tränar inför tävling. Diskussion kring träning, lydnad, tävling mm sker i grupp.

Vi tränar för momenten i Startklass, ett nytt moment för varje kurstillfälle. Träningen görs helt individuellt, en förare med hund åt gången. Under tiden en hund tränas, ca 10-15 min/hund, så har övriga deltagare möjlighet att lära mera genom att sitta med och lyssna på instruktioner och råd och får ta del av tips att applicera i den egna träningen.

Du ska ha god kontakt med din hund och ha grundläggande lydnad vilket innebär även att hunden skall kunna vistas tillsammans i lokalen med andra hundar och ha relativt god vardagslydnad då utrymme för vardagslydnadsträning inte finns.
Träning hemma mellan kurstillfällena förutsätts för att uppnå gott resultat.

Kursen är upplagd på 7 tillfällen. 1:a tillfället är det mer en generell genomgång om saker som är viktigt att ha med sig under träningens gång. Resterande tillfällen kör vi ett moment i taget, i startklass är det 6 moment.

  Praktisk information

  Max antal deltagare (hundar): 4-6 st
  Löptikar: Löptikar får ej delta
  Instruktör: Mika Stenberg
  Förkunskaper: Du ska ha god kontakt med din hund och ha grundläggande lydnad vilket innebär att hunden ska kunna vistas tillsammans i lokalen med andra hundar och ha relativt god vardagslydnad då utrymme för vardagslydnadstränng inte finns.

  Veckokurs: 7 tillfällen på 2 timme vardera, 2.100 kr

  Anmäl ert intresse via kontaktformuläret om det inte finns någon kurs planerad.