Aktivering

Vi håller olika former av kurser inom aktivering. Bland annat agility, apportering, balansboll, dogparkour, klicker och hoopers.

Om att gå kurs på Zerillas Hundcenter

Att gå kurs hos mig på Zerillas Hundcenter ska vara roligt för både dig och din hund.
Här får du tips och råd om hur just du ska träna med din hund. Jag individanpassar kurserna och du ska alltid känna att du får hjälp med det du behöver.

Vi tränar i små grupper med max 6-7 st så att du ska få maximalt med tid och hjälp.

Vi använder positiv förstärkning då vi tränar. Det innebär att vi belönar och uppmuntrar hunden då den utför rätt beteende och ignorerar felbeteende vid inlärning. Den sortens träning ger en glad och trygg hund som gärna lyder för att det är roligt. Naturligtvis sätter vi även gränser och lär hunden vad den får göra och inte får göra, men det kan man göra utan bestraffning.

Vi sätter stor vikt vid att du ska förstå din hund och att ni ska kunna kommunicera och samarbeta med varandra. En bra relation mellan hund och ägare är själva grunden, och har man det kan man sen klara det mesta tillsammans.

Du är varmt välkommen att anmäla dig till mina kurser och hör av dig om du har några funderingar eller önskemål om kurser. Åker även ut till klubbar, föreningar och uppfödare.

Anmäl dig via formuläret under fliken kursanmälan. Kursavgiften betalas in innan kurststart på bg eller swish. Anmälan är bindande och betalas endast tillbaka vid uppvisat veterinärintyg/läkarintyg eller om kursen blir inställd pga för få anmälda.

Kommande kurser inom aktivering

Tyvärr har vi inga kommande kurser inom aktivering just nu. Anmäl gärna ditt intresse genom att fylla i formuläret under "Anmälan".

Våra kurser inom aktivering

Aktiveringskurs

Är du osäker på vilken aktivitet som skulle passa just dig och din hund? Då passar denna kurs för er där vi vid 5 tillfällen testar olika aktiviteter som man kan göra med sin hund. Vi testar på hoopers, rallylydnad, balansboll, Nose Work och freestyle.

Agility

Agility är en tävlingssport som bygger på fart och samarbete mellan förare och hund. Det gäller att så fort och felfritt som möjligt ta sig igenom en hinderbana och goda grunder är en förutsättning för att ekipaget ska få ut så mycket roligt som möjligt!

Apportering

En kurs för dig som vill lära dig grunderna i apportering.

På kursen går vi igenom: Gripande/hållfast, avlämningar, stop, vänd och inkallningssignal med pipan, jaktfot, passivitet, linjetag och dirrigering.

Balansboll introduktionskurs

Har du en hund som behöver stärka sitt självförtroende, få en utmaning, mental aktivering vid tråkiga dagar, behöver träna kroppskontroll eller om ni bara vill ha roligt tillsammans.

Dogparkour

Dogparkour går ut på att man gör kontrollerade rörelser i olika miljöer. Man använder sig utav de material man hittar i sin omgivning. Det kan vara hinder som bestå av allt ifrån parkbänkar, lyckstolpar, stenar, trottoarkanter, väggar… ja i praktiken allt du kan hitta på under er promenad.

Hoopers

Hoopers är en hundsport där målet är att bemästra en hinderbana bestående av så kallade hoops (bågar), tunnlar, tunnor och staket utan fel. Ett smidigt samarbete mellan förare och hund och en hög grad av skicklighet är de viktigaste grunden för denna hundsport.

Klickerkurs

Klickern är ett hjälpmedel som gör att vi kan markera exakt när hunden gör det vi vill och förstärker därmed det beteendet. Det är roligt för både hund och ägare, inlärningen går snabbare och man får en aktiv hund med bra kroppsuppfattning och självförtroende.