Zerillas Hundcenter / Kurser / Grundkurser

Grundkurser

Vi håller olika grundkurser, alltifrån valpkurs, slyngelkurs och vardagslydnad till bästa starten och tävlingslydnad.

Om att gå kurs på Zerillas Hundcenter

Att gå kurs hos mig på Zerillas Hundcenter ska vara roligt för både dig och din hund.
Här får du tips och råd om hur just du ska träna med din hund. Jag individanpassar kurserna och du ska alltid känna att du får hjälp med det du behöver.

Vi tränar i små grupper med max 6-7 st så att du ska få maximalt med tid och hjälp.

Vi använder positiv förstärkning då vi tränar. Det innebär att vi belönar och uppmuntrar hunden då den utför rätt beteende och ignorerar felbeteende vid inlärning. Den sortens träning ger en glad och trygg hund som gärna lyder för att det är roligt. Naturligtvis sätter vi även gränser och lär hunden vad den får göra och inte får göra, men det kan man göra utan bestraffning.

Vi sätter stor vikt vid att du ska förstå din hund och att ni ska kunna kommunicera och samarbeta med varandra. En bra relation mellan hund och ägare är själva grunden, och har man det kan man sen klara det mesta tillsammans.

Du är varmt välkommen att anmäla dig till mina kurser och hör av dig om du har några funderingar eller önskemål om kurser. Åker även ut till klubbar, föreningar och uppfödare.

Anmäl dig via formuläret under fliken kursanmälan. Kursavgiften betalas in innan kurststart på bg eller swish. Anmälan är bindande och betalas endast tillbaka vid uppvisat veterinärintyg/läkarintyg eller om kursen blir inställd pga för få anmälda.

Kommande grundkurser

Valpkurs, 11/4

Kursstart: 11 april

Bäst var-dag, 18/3

Kursstart: 18 mars

Valpkurs 30/5

Kursstart: 30 maj

Rallylydnad grundkurs, 30/5

Kursstart: 30 maj

Valpkurs 15/7

Kursstart: 15 juli

Våra grundkurser

Bästa starten

Se framför dig en hund som ber om att få träna, som bara har fokus på dig och som ger allt varje gång ni tränar. Oavsett ras, ålder eller hundsport du satsar mot hittar du här guldkornen du behöver för den allra Bästa starten.

Tävlingslydnad

Kursen riktar sig till dig som är i starten av tävlingslydnad och vill ha hjälp att bygga en god grund i de olika momenten oavsett om du har förkunskaper om lydnadsträning eller inte.

Valpkurs

Det är betydelsefullt att redan från start lägga en bra grund för trygghet och förståelse mellan dig och din nya vän. Som hundägare behövs en god förståelse för hundens språk och få känna på ett för hunden tydligt sätt att kommunicera.

Slyngelkurs

En kurs för dig som har en unghund mellan 6 månader och 24 månader. Många upplever denna period som lite besvärlig då hundarna genomgår en hormonell period och blir mer intresserade av omvärlden.

Vardagslydnad

Som hundägare behövs en god förståelse för hundens språk och få känna på ett för hunden tydligt sätt att kommunicera. Kommunikationen uppnås med kroppsspråket, röst och beröring – inte med kopplet.

Rallylydnad

Rallylydnad innebär glädje, motivation och samarbete. Rallylydnad består utav en bana som är uppbyggd av diverse olika skyltar som förklarar vad hund och förare ska göra samt åt vilket håll de ska svänga mm.