Doftprov i sammarbete med SNWK

Arrangeras av SNWK och Zerillas Hundcenter är anordnare.

När: lördagen den 25/11-2023

Plats: Zerillas Hundcentret i Kolbäck

Doft: Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel.

Doftprovsdomare: Ann-Sofie Svenman

Doftprov behöver du göra för att kunna tävla i Nose Work. 
Ett doftprov består av 12 kartonger. Ekipaget får 3 minuter på sig att hitta den rätta behållaren. När de hittat den får de ett intyg som ska visas upp på kommande tävlingar.

Doftprovet genomförs för att säkerställa att hunden känner igen den doft som den ska söka efter på tävling. Doftprovet är även till för att du som förare ska kunna visa att du kan läsa av din hund och avgöra när hunden hittat doften.
När det gäller doften eukalyptus finns en behållare med den doften. Och några som innehåller enbart möbeltass. När du gör doftprov för lagerblad  och lavendel finns  andra störningsdofter med. De finns där för att din hund inte bara ska välja det som är olikt, utan visa att den hittar den rätta doften.

Du som föraren måste vara medlem i SNWK eller annan SKK-ansluten länsklubb, specialklubb eller erkänd utländsk kennelklubb. Du måste vara minst 12 år gammal. Är föraren under 15 år ska en vuxen medfölja på doftprovsområdet men ej under själva doftprovet.


Hunden ska ha uppnått minst 10 månaders ålder, samt har giltigt vaccinationsintyg. Hunden ska vara registrerad eller ha TAVLIC (tävlingslicens) i SKK.


Startavgift: Pris: 300:-/hund (prisrosett till alla som klarar provet).
Startavgiften betalas först när du fått bekräftelsemail att du kommit med.
Max 30 starter i Eukalyptus, 20 starter på Lagerblad och 20 Lavendel.

Anmälan sker via https://snwktavling.se/

Välkomna på Doftprov!