Nervös inför tävling?
Stressad när du tränar med din hund?


Känner du dig stressad eller nervös inför tävling med din hund, vid träningen, kanske även i din vardag och på jobbet?
Är du intresserad av att få lite enkla övningar och tips som bygger på Mindfulness?


Då är du välkommen till en Work-shop där du får möjlighet att bli inspirerad och även utmana dig själv, dina tankar och känslor vid framför allt tävling och träning. Eva Winberg, som haft hund i ca 25 år varav de senaste ca 13 åren Golden- och Labrador Retrievers (och som ständigt får jobba med sitt tålamod) delar med sig av enkla övningar för att vara lite mer här och nu.

När: torsdagen den 17/10 kl 18:00 - 21:00

Var: Hundcentret i Kolbäck, Västeråsvägen 4

Pris: 150 kr och vi bjuder på fika

Anmälan: är bindande och sker via knappen nedan

Föreläsare: Eva Winberg


 

En kvällsföreläsning om:
Nyckeln till lycka – Att motverka social stress hos hundar

Social stress är vanligt hos hundar
– om hur du undgår det och får en lycklig hund.

 
Hundar har många beteenden och signaler som är till för att stärka de sociala och emotionella banden mellan individerna i. Ju fler sådana beteenden, desto större betydelse har de för gruppsammanhållning, samarbete. Det viktigt att vi inte motverkar dem för de kan medföra dålig välfärd för hunden. Exempelvis kan en auktoritär behandling av en hund, med mycket straffande, medföra social stress.
Det är ett onaturligt, lågintensivt och långvarigt mentalt slitage. Förr eller senare ger det negativa effekter i en hunds nervsystem bland annat i form av ökad produktion av stresshormonet kortisol. Effekter i beteendet är vanliga, som till exempel passivitet, samt ökad tendens att reagera emotionellt, ofta i form av rädsla och aggressivitet. Det är den här typen av stress som medför emotionell utmattning, eller utbrändhet, hos människor. Enkelt uttryckt: Onaturlig social livssituation skapar onaturlig stress.
Seminariet tar även upp på vilka sätt vi kan fungera med våra hundar för att minska risken för social stress. Det handlar om att undvika vissa saker och att göra andra saker med hundarna – enkla, naturliga saker.

Anmälan: är bindande och görs via knappen nedan

Plats: Hundcentret i Kolbäck, Västeråsvägen 4

Datum: Torsdagen den 7 november kl 18:30

Kostnad: 380kr/ person inkl. lättare fika.