Rallylydnad

Rallylydnad innebär glädje, motivation och samarbete. Rallylydnad består utav en bana som är uppbyggd av diverse olika skyltar som förklarar vad hund och förare ska göra samt åt vilket håll de ska svänga mm. Rallylydnad är uppbyggd på momentträning varvat med följsamhet. Det är en bra träningsform för valpar och unghundar eftersom man tränar in vardags-/tävlingslydnaden på ett glatt och trevligt sätt. Det är även perfekt för den gamla hunden då hund och förare själv bestämmer takten på banan.
 
Man kan väl säga att rallylydnad är en blandning utav lydnad, freestyle och agility kryddat med ett glatt samarbete. Eftersom hunden aldrig vet vilket moment som väntas så måste den vara uppmärksam på sin förare. Hunden blir lyhörd, lydig och lycklig av att träna rallylydnad.
 
 
* Nybörjarkurs
Här får du pröva på rallylydnadens nybörjarklass. Vi går igenom hur skyltarna ser ut, hur momenten ska utföras och tränar upp fokus, positioner och koppelgående. Du får även känna på hur det är att gå en bana. 
Detta är en jätte rolig kurs för dig som vill träna upp lydnaden på ett effektivt och lekfullt sätt. Inga förkunskaper krävs.
 
* Fortsättningskurs

På den här kursen går vi igenom fortsättningsklassens alla skyltar och tränar bana. För att gå denna kurs behöver du ha gått en nybörjarkurs.
 
* Rallylydnad med mål att tävla Nybörjarklass
Här går vi igenom alla nybörjar skyltar och tränar inför tävling.  Tänar start rutiner och banträning.
 
* Banträningskurs i rallylydnad, nybörjare och fortsättningsklass. 
Här tränar vi banor med nybörjar & fortsättningsskyltar vid varje tillfälle.
 

Kursstarter 2022

Rallylydnad grundkurs
startar måndag 25 april
Följande tillfällen är 2/5, 9/5 16/5 och avslutning 23/5

5 tillfällen inomhus och  utomhus
Tid 18:00-19:15
Plats: Zerillas Hundcenter i Hallstahammar
Pris 1 600kr

Rallylydnad
Högerhandling och avancerad 

Helg kurs
tid 9:30- 14:00

Plats Hundcentret
Pris