Hoopers

Hoopers är en hundsport där målet är att bemästra en hinderbana bestående av så kallade hoops (bågar), tunnlar, tunnor och staket utan fel. Ett smidigt samarbete mellan förare och hund och en hög grad av skicklighet är de viktigaste grunden för denna hundsport.


Vem är Hoopers för?
Hoopers passar alla hundar. Ålder, ras och storlek är nästan irrelevant. Förutsättningen är dock att hundarna gärna samarbetar. Det är också lämpligt för hundar som inte får hoppa på grund av fysiska begränsningar. Hundföraren behöver inte heller vara en atlet eftersom förarens roll är att vara stilla och visa/dirigera från en bestämd plats. 

Hur fungerar Hoopers?
Hoopers består av en bana som hunden måste gå igenom i en viss ordning. Till skillnad från Agility behöver hunden inte hoppa på en Hoopers-bana. Banan består av bågar (bågar), tunnlar, tunnor och staket (grindar). Ordningen, avståndet och antalet hinder beror på klassen som hund och förare startar i.
En stor egenhet är att hundföraren INTE springer. Hundföraren tar sin hund till start i början och går sedan in i sitt utsedda dirigeringsområde, som inte får lämnas under tiden hunden springer på banan. Hunden guidas på distans med endast kroppsspråk, och ljudsignaler.


Hoopers har inga hopp, bara hoops (bågar) som hunden måste passera genom och andra typer av hinder som hunden antingen måste springa igenom (tunnlar), bakom (staket) eller runt (tunnor) för att ändra riktning, Man bygger banorna med flytande mjuka linjer utan skarpa svängar eller vridningar vilket är skonsamt för hunden.

Kursstarter 2022

Hoopers, grundkurs

5 tillfällen på måndagar.
Start 22 augusti
Följande tillfällen är 5/9, 12/9, 19/9  avslutning 3/10.
Tid: 19:30- 20:45
Plats: Inomhus vid  Zerillas Hundcenter i Hallstahammar
Pris 1 750kr

Max 6 deltagare


Hoopers, fortsättning 
5 tillfällen
Måndagar 
Tid: 
Plats: Inomhus i Zerillas Hundcenter i Hallstahammar
Pris 1 750kr